De 5 blokken

De 5 blokken’, het nieuwe project van het Brussels Brecht-Eislerkoor.
Nieuw ? nouja…

Twee jaar nu al bezoeken we op tijd en stond de site van de 5 sociale woontorens aan de Papenvest in Brussel. De eigenaar en de stad hebben beslist dat de 5 blokken tegen de vlakte gaan. De huurders moeten plaatsmaken voor een koopkrachtiger cliënteel.

Een regelrechte crisissituatie, die reflecteert wat in alle metropolen gebeurt. Investeerders zoeken naar profijtige opportuniteiten. Dat maakt wonen in de stad duur, voor velen zelfs onbetaalbaar. Onze bestuurders doen mee met de trend. Van de sociale weerslag, de social cleansing, liggen ook zij niet wakker.
Tientallen gesprekken en observaties inspireren ons voor het muziektheaterstuk dat we voorjaar 2020 zullen creëren. De teksten zijn geschreven, de muziek voor het proloog-lied is gecomponeerd. De volgende maanden construeren we een voorstelling die hoofdzakelijk sonoor zal zijn, met gezangen door het koor, stemmen door amateuracteurs en bewoners van de 5 blokken, een klankband en elektro-akoestische creaties. Al die elementen zullen evoceren hoe het is te leven in een veroordeelde wijk.

Het Brussels Brecht-Eislerkoor staat ook in dit project aan de kant van de mensen die de klappen krijgen. We klagen het a-sociale beleid in onze steden aan en we doen mee aan het gevecht om de stad terug te winnen voor de mensen die er wonen, werken, leven. Voor het recht op de stad, een universele eis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s